Has tingut una mala experiència en imprimir les fotografies del teu mòbil?

Et donem un bon consell perquè no et torni a passar.

 

Si ja no fas servir la càmera i t’has passat al mòbil per fotografiar et donem unes quantes recomanacions per adaptar la càmera del teu mòbil per a la impressió o per a la visualització en altres dispositius (televisió. ordinador…)

Normalment quan comprem un mòbil no mirem com ens ve configurada la càmera, que moltes vegades, per defecte, és a proporció FULL, espectacular ja que la nostra fotografia ocupa completament la pantalla del mòbil però després ens donarà més d’una sorpresa si volem treure les nostres imatges d’aquí. La proporció FULL no és la panacea… sabeu que el que fa la nostra càmera en aquesta proporció és retallar la imatge i perdre qualitat?.  Aquestes són algunes de les proporcions que normalment ofereix la càmera del nostre mòbil:

Diferentes proporciones de toma de imágenes con un móvil

     

Fa uns quants dies, una clienta tornava d’un viatge més que fantàstic i irrepetible amb la intenció d’imprimir unes 600 fotografies i és clar, les havia disparat gairebé totes en proporció full, així que en imprimir-les en format estàndard (10×15 o 11×15) o quedaven molt retallades, perdent gairebé la meitat de la foto o havíem de deixar dos marges blancs per no tallar absolutament res i per tant la fotografia sí que feia 15 d’alçada, però d’amplada només 6,75 cm.

                Diferents maneres de solucionar la impressió de fotografies fetes en proporció Full:

Vemos las diferentes opciones de recorte cuando trabajamos con proporción full y queremos imprimir una foto

Però podem evitar aquest problema? Proveu de canviar la proporció de la vostra càmera a 3:4.

Podem canviar la proporció de la nostra càmera abans de fer les fotografies si sabem per endavant que lobjectiu final és la impressió.

Anirem a càmera i entrarem a la pestanya Ajustaments i és aquí on canviarem el Full per 3:4.

Vemos dónde cambiar la proporción en la cámara del móbil

Amb la càmera a 3:4 a més de treballar a la proporció ideal per imprimir en els formats convencionals (10×15, 11×15, 13×18, 15×20..) és la proporció del sensor del mòbil, així que la qualitat de la imatge serà la màxima. Després sempre estem a temps de retallar allò que no voelm  i el que és més interessant és que ho farem amb la proporció de la còpia final que ens vingui de gust i ho podem fer a la botiga amb el nostre programa de revelat o vosaltres amb qualsevol programa d’edició o aplicació al mateix mòbil.

En resum, amb el 3:4 guanyem qualitat i com que no ens perdem res, ens permet retrobar després segons el que ens vingui de gust imprimir.

Ah….ja que estem en mode consells… si us agrada gravar en vídeo amb el vostre mòbil, recordeu disparar  sempre en horitzontal si després us ve de gust veure’l en pantalla gran!!!!

Ens passa amb molts de vosaltres que graveu en vertical per defecte però quan després, voleu reproduir aquests vídeos en una televisió de 32 o 40 polzades o fins i tot en un ordinador, la imatge ocupa una part molt petita i els vídeos es veuen diminuts.

No us passa amb alguns vídeos que la cantant Rosalía ha fet en vertical, que costen una mica de veure? Ella ho fa per estètica i per acostar-se a les noves generacions d’instagramers i tiktokers, com a recurs artístic està molt bé, però veure les teves vacances a Islàndia en vertical, ….no sé jo.

Feliç estiu!!!!